•  
  •  
  •  
  •  

Fa kerítések, elválasztók

A kerítés szilárdságát mindig a leggyengébb pontja határozza meg. A jól megépített kerítés nemcsak szilárd, hanem ellenáll az éghajlat viszontagságainak hosszú távon. Persze a kiváló minõségû jól lekezelt fa élettartama sem éri el egy beton kerítés életéveinek számát.

A fa kerítés építésénél figyelembe kell mind az oszlopok mind a kerítésmezõk elkészítésénél pl.: az oszlopok rögzítési módját a talajban. Ügyelnünk kell a szilárd rögzítésre és arra, hogy a fa oszlopok egy vonalban „síkban” legyenek. Érdemes betonágyba tenni az oszlopokat, mert e megoldás a legidõtálób.Egy fakerítés élettartama általában a felhasznált fa minõségétõl függ. Lényeges, hogy a felhasznált fa telítéssel impregnált legyen, mert ez az eljárás megkétszerezi a fa élettartamát. Az idõ elõtti rothadás megakadályozása végett a kérget távolítsuk el a fáról, majd kezeljük megfelelõ védõanyaggal. Pl.: Bonomit.

Amennyiben a kerítés oszlopokat öntött betonba rögzítjük, akkor ügyeljünk az oszlopok közötti térrács méretére, nehogy a beton megkötése után vegyük észre,
hogy az oszlopok közötti hely kicsi vagy éppen nagy. Ügyeljünk arra, hogy a kerítésmezõket csak a beton megkötése után rögzítsük fel. A beton megkötése általában 2 nap. A stabilabb rögzítés érdekében oldalról is érdemes megtámasztani az oszlopokat.Egyszerûbb térelválasztók esetén a támoszlopot a földbe lehet ásni betonozás nélkül, de a fa földbe kerülõ részét +2 cm valamilyen fa védõ anyaggal muszáj lekenni, mert a talajban élõ mikroorganizmusok miatt minden fa korhadni kezd idõvel. A betonalap nélküli tartóoszlopok nehéz terhelést nem bírnak, ezekre általában térrácsokat helyezünk el, melyekre késõbb növényeket futtathatunk. Célszerû a térrácsot a talajfelszíntõl számított min. 5 cm, de a legideálisabb 25-40 cm magasra helyezni.

 

Fa kerítések, elválasztók ( 8 kép )


Kapcsolódó cikkek

Térelválasztók, épületek, bútorok
Kerítések, nádazás, sövények
Kerti épületek, bútorok, sütögetõk, szobrok
Falak téglából, gyári betonelemekbõl
Élõ sövények ültetése, növények futtatása


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft