•  
  •  
  •  
  •  

Fa kerítések, elválasztók

A kerítés szilárdságát mindig a leggyengébb pontja határozza meg. A jól megépített kerítés nemcsak szilárd, hanem ellenáll az éghajlat viszontagságainak hosszú távon. Persze a kiváló minõségû jól lekezelt fa élettartama sem éri el egy beton kerítés életéveinek számát.

A fa kerítés építésénél figyelembe kell mind az oszlopok mind a kerítésmezõk elkészítésénél pl.: az oszlopok rögzítési módját a talajban. Ügyelnünk kell a szilárd rögzítésre és arra, hogy a fa oszlopok egy vonalban „síkban” legyenek. Érdemes betonágyba tenni az oszlopokat, mert e megoldás a legidõtálób.



Egy fakerítés élettartama általában a felhasznált fa minõségétõl függ. Lényeges, hogy a felhasznált fa telítéssel impregnált legyen, mert ez az eljárás megkétszerezi a fa élettartamát. Az idõ elõtti rothadás megakadályozása végett a kérget távolítsuk el a fáról, majd kezeljük megfelelõ védõanyaggal. Pl.: Bonomit.

Amennyiben a kerítés oszlopokat öntött betonba rögzítjük, akkor ügyeljünk az oszlopok közötti térrács méretére, nehogy a beton megkötése után vegyük észre,
hogy az oszlopok közötti hely kicsi vagy éppen nagy. Ügyeljünk arra, hogy a kerítésmezõket csak a beton megkötése után rögzítsük fel. A beton megkötése általában 2 nap. A stabilabb rögzítés érdekében oldalról is érdemes megtámasztani az oszlopokat.



Egyszerûbb térelválasztók esetén a támoszlopot a földbe lehet ásni betonozás nélkül, de a fa földbe kerülõ részét +2 cm valamilyen fa védõ anyaggal muszáj lekenni, mert a talajban élõ mikroorganizmusok miatt minden fa korhadni kezd idõvel. A betonalap nélküli tartóoszlopok nehéz terhelést nem bírnak, ezekre általában térrácsokat helyezünk el, melyekre késõbb növényeket futtathatunk. Célszerû a térrácsot a talajfelszíntõl számított min. 5 cm, de a legideálisabb 25-40 cm magasra helyezni.

 

Fa kerítések, elválasztók ( 8 kép )


Kapcsolódó cikkek

Térelválasztók, épületek, bútorok
Kerítések, nádazás, sövények
Kerti épületek, bútorok, sütögetõk, szobrok
Falak téglából, gyári betonelemekbõl
Élõ sövények ültetése, növények futtatása


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.



csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.



szombat2014.11.22

.szombat.



vasárnap2014.11.23

.vasárnap.



További előrejelzés

Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft