•  
  •  
  •  
  •  

Virágkötészet célja

Nem csak a napi ajándékozásra korlátozódik, hanem hosszútávra is; ez fõleg a szárazkötészetre jellemzõ.

Napi ajándékozásra szolgálnak az egyszerû vagy alkalmi csokrok.

Ilyen alkalmak: névnap, születésnap, vendégváró csokrok, ballagás, szalagavató, pedagógusnap, nõnap, anyáknapja, eljegyzés, házasságkötés, keresztelõ,házassági évforduló, Valentín nap.

Ezekkel a csokrokkal ismerõseinket, rokonainkat, szeretteinket lephetjük meg. A lényeg az ajándékozás öröme.Nem csak annak öröm aki adja, hanem annak is aki kapja (fõleg, ha nem olyat kap amit utál).
Fontos az is, hogy otthonunkat szebbé tegyük különbözõ készítményekkel. Ezeknél általában arra törekszünk, hogy sokáig gyönyörködhessünk bennük. Ilyenkor jönnek szóba a szárazvirágok.

Hosszútávra ajánlottak ezek a készítmények. Bár nagyon sokan idegenkednek a szárazvirágoktól mert molyosodik, porosodik és hullik. Minden problémára van megoldás! A porosodás és molyosodás ellen ugyanaz a védekezési mód jöhet szóba: hajlakk.
Nem kell a legdrágább lakkot használni, tökéletesen megfelel egy olcsó is. Ajánlott havonta egyszer lefújni a készítményt így a moly majd meggondolja, hogy beleköltözzön-e. A folyamatos kezelés esetében vastag lakkréteg fog képzõdni a virágokon, így egy laza tussal lehet portalanítani; ezt követõen hagyni kell száradni és ezután vissza
lehet tenni a helyére.

Hullik a szárazvirág? Valószínû, azért mert olyan helyen van ahol sûrûn hozzáérnek. Soha ne tegyük az útba mert akkor már nem sokáig gyönyörködhetünk benne. A nagymama kedvenc porcelán vázája sem az asztal szélén foglal helyet, hogy egy laza mozdulattal le lehessen verni. Lehetõleg olyan helyre tegyük ahol nem zavar. Nem a szekrény mélyére gondoltam! Foglaljon üres komódot, szekrényrészt és mutasson!
Igazság szerint az élõvirág jobban mutatna lakásunkban de a mai árak mellett nem mindenki engedheti meg magának, hogy nap mint nap friss virágot vásároljon otthonra. Aki mégsem tud meglenni élõvirág nélkül, az törekszik talán egy szál, de tartós virágot vásárolni. Ez szerintem hangulatjavítónak felel meg a fárasztó, munkával teli nap után. Viszont ha tartós akkor azt vonja maga után,hogy gondozni kell.
Ez például a szárazvirágoknál nem jelentõs. És igenis a mai modern kötészet lehetõvé teszi, hogy a szebbnél szebb alkotások között válogassunk. A szárazvirág azért is jó megoldás mert gondoljunk csak arra, hogy ha valaki panell lakásban él (márpedig elég sokan) nem biztos,hogy ott tud élõvirágot tartani ami legyen akár vágott, akár cserepes virág. Ilyenkor a szárazvirág helyettesítheti azokat. Több szót nem szeretnék vesztegetni erre, hiszen hátra van még a többi!


Kapcsolódó cikkek

Általános tudnivalók
A csokor
Virágtálak
Virágkosarak
Szárazkötészet


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft