•  
  •  
  •  
  •  

Homokozó

Két éves kortól szívesen játszanak benne a gyerekek. Kis családi kertben, ahol 1-2 gyerek veszi igénybe, a célnak megfelel egy leásott kútgyûrû is, melyet homokkal töltünk fel. A kútgyûrû 25-30 cm magasságú legyen. Több gyerek esetén készíthetünk homokozót padlódeszkából is. Gyermekekként 1 m2 felülettel számoljunk. Fontos, hogy a padlódeszkából ne álljanak ki szálkák, melyek sérüléseket okozhatnak, ezért gyaluljuk le azt, és a sarkoknál erõsítsük meg háromszög oldalúra vágott sarokoszloppal, melyet kihegyezve legalább 50 cm mélyre ássuk le. Ha megvan a keret, erõsítsük rá a 25 cm széles ülõdeszkát. A fa védelmérõl Bonomit-tal, vagy lenolajkencével gondoskodjunk. Célszerû a homokozó aljára téglát, vagy más burkolóelemet tenni, hogy a gyerekek ne keverjék össze az altalajt a feltalajjal. Azért célszerû a homokozó keretet fából építeni, mert az okozza a legkisebb sérülést.Építhetünk homokozót fagyálló téglából, betonból is. A keret szélessége 25 cm legyen, és 50 cm magas falat építsünk javított habarcsba rakva, így a falból 25 cm lesz a föld felett.
A legszebb homokozót terméskõ lapokból, terméskõbõl építhetjük, mely megegyezik a betonhomokozóval, csak itt a fedõkövek szép terméskövek. Vigyázzunk azonban arra, hogy a kõbõl készült homokozóban hamarabb felfáznak a gyerekek, mint a fából készültben. Továbbá ügyeljünk a homok 2 évente való cserélésére, vagy fertõtlenítésére.

   

Ne öntsük ki a homokozó alját homokkal, mert  ne feledjük, nem medencét, hanem homokozót építünk. Szilárd lapok, vagy más burkolóelemek mellett, közepes szemcseméretű kulé kavicsot vagy geotextiliát is alkalmazhatunk. Webáruházunk termékei segítséget nyújtanak, a gyermekeink számára biztonságos homokozó kialakításához.

Homokozó ( 3 kép )


Kapcsolódó cikkek

Gyermekjátszók
Kerti utak kezelése
Kerti út burkolása
Kerti út fából
Kerti utak


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft