•  
  •  
  •  
  •  

A térkő lerakása- részletes leírás

A következőkben egy nagy alapterületű térkő burkolat lerakásának menetét ismertetjük. A csaknem 130 m2 hullámkő lerakása nagyfokú precizítást igényel. A durva tereprendezés után a finom szintezés és a megfelelő alap elkészítése nélkülözhetetlen. A nagyobb kövek és gyakran az építkezésből maradt sitt eltávolítása is ekkor történik.

 

A durva altalajra finom szerkezetű, kissé agyagos földet terítünk szét. Ezzel nagyjából meg is határozzuk a későbbi terepszintet. Az apróbb kövek eltávolítása után tömörítjük a földet , amit leggyakrabban kézihengerrel végzünk. A szegélyek kitűzése után többször rostált apró szemű kaviccsal töltjük fel a terepet, majd kezdődhet a kövek lerakása.

 

Vízmértéket használvaa kell a burkolat vízszintes síkját kialakítani. Emellett érdemes néhány centiméteres lejtést kialakítani a ház talapzatától ellentétesen. Ezzel megakadályozzuk a burkolatról a ház felé folyó esővíz károkozását.

TIPP: Használjunk vezetőfonalat a sorok és sarkok pontos kialakításához, mert anélkül könnyen elmozdulhat a kirakott mintánk!

 

A hullámkő illesztései bármennyire pontoasak is mindíg maradnak apró hézagok, amit homokkal tölttünk ki. Egyszerű seprűvel végigmegyünk és bedolgozzuk kövek közötti résekbe.

Térkõ lerakása ( 13 kép )


Kapcsolódó referenciák

Balaton hullámtérkõ lerakása
Gyephézagos térkő
Kerti út
Klinker tégla lerakása
Rombusz viacolor
Térkő beton alapon
Unox lerakása
Térkõ
Kínai kert burkolata
Fa burkolat
Mediterrán út és burkolatok


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft