•  
  •  
  •  
  •  

Térelválasztók, épületek, bútorok

Sok ember abban a tudatban él, hogy nem kell figyelmet fordítani a kerítés szépségére, elég ha a fõ funkciókat betölti. Pl.: Védelem, takarás. Pedig ez nem így van. A kerítés és ház építési stílusa határozza meg majd a késõbbiekben a kert stílusát, a terasz hangulatát.A kerttervezõ a már meglévõ épületeket, utakat, fix pontokat figyelembe véve tervezi meg a tulajdonos kertjét úgy, hogy az a kertépítés végeztével 1 egészet adjon ki, azaz a kertépítésben használatos elemek egymást kiegészítsék, színben és hatásban pedig harmonizáljanak egymással.


A kerítés méretét, fajtáját, anyagát illetõen sokféle lehet, akár csak a kerti szerszámos ház is, ezért vásárlás elõtt mindenféleképpen legyünk tisztában az árukínálattal és azok áraival.

A kerítés helye általában fix, azaz a telekhatár, ellentétben a szerszámos ház helyével, melyet célszerû a telek sarkában elhelyezni, hogy ne legyen szem elõtt és ne zavarjon meg minket a kerti játékok közben. Ha utólag kiderül, hogy sufninkat rossz helyre tettük, építettük, nem használjuk napi rendszerességgel, egy fa szerkezetû mobil sufni esetén bármikor átvihetjük a kert egy másik részére, csak akkor a sufni beton alapját vagy tüntessük el, vagy helyezzünk rá széket, asztalt, szalonnasütõt.Ügyeljünk a kerten belüli átmozgatásoknál arra, hogy kertünk ne legyen helyenként túlzsúfolt és ne legyenek olyan részek ahol semmi sincs. A kerti sütõ építésénél vegyük figyelembe a szomszédok teraszát, és hogy a füst merre száll. Nem praktikus a kerti sütõt közvetlenül a házfal mellé tenni. A kerti szobrokra nem fektetnék most nagy hangsúlyt, mert választékában olyan gazdag, hogy csak a szobrászok kreativitása szabhat nekik határt, a kertben pedig bárhol elhelyezhetõek.

 Egy kritériuma van csupán amire felhívom a figyelmet, hogy anyagát tekintve fagyálló legyen. Ezt azért hangsúlyozom ki, mert a nem fagyálló szobrok lényegesen olcsóbbak.

Térelválasztók, épületek, bútorok ( 3 kép )


Kapcsolódó cikkek

Kerítések, nádazás, sövények
Kerti épületek, bútorok, sütögetõk, szobrok
Falak téglából, gyári betonelemekbõl
Fa kerítések, elválasztók
Élõ sövények ültetése, növények futtatása


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft