•  
  •  
  •  
  •  

Szabadtéri terrárium

A terrárium funkciója, hogy optimális életteret alakítsunk ki, a jelen estben  görögteknősök számára. Ez igen komplex feladat, hiszen a növények és az állatok természetbeli összhangját kell megteremteni, amely széles faj és pontos fajtaismereteket feltételez.

Meglévő növények részbeni megtartával a talaj alatt 40cm mélyen és 15cm szélesen betonozott alapon áll a terrárium oldalfala, figyelembe véve, hogy a vonalvezetése összhangban legyen a korábban lerakott ágyásszegélyek ívével . Az alapterület a faj igényeinek és az egyedek számának megfelelően lett kiválasztva, és elhelyezése a kertben is ez alapján történt.

 

Mediterrán hatású fagytűrő kőből készült falban elhelyezett nagyobb kövek stabilabbá és egyben változatosabbá és természetes hatásúvá teszik a konstrukciót, amik segítségével beilleszthető lesz a kert összképébe is.

 

A fal megrakása után a belső felületét nádszövettel borítottuk be, eltakarva a betonrészeket, és ezáltal természettes anyaggal történt meg az élőhely belsejének lehatárolása. A további növények helyének és formájának pontos meghatározásával a mikroklíma, valamint rengeteg természetes búvóhely is kialakításra került. Az utolsó mozzanatként terrárium legnaposabb részén egy kőből épült kis napozót is kialakítottunk. A kőépítmény funkciója, hogy felmelegedve többlethőt biztosítson a napozni kívánó hüllőknek.

    

A terrárium egy teljes kert építésének részeként született, az ide kapcsolodó anyagok itt találhatóak.

terrarium ( 28 kép )


Kapcsolódó referenciák

Árokpart vízelvezetése
Ültetés dézsába
Füvesítés
Kerti sütõ faburkolattal
Sövényültetés
Szegély nélküli fakéreg
Viragágyi szegely
120 méter hosszú kõtámfal építése
Szökõkút építése
Terméskõ lépcsõ
Természet S.N. Kutyaház
Gyepszõnyeg lerakása 90m2
Gyep minõségének feljavítása
Könnyen fenntartható kert


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft