•  
  •  
  •  
  •  

Mediterrán hangulat

Mitől lesz mediterrán?

Egy kert arculatát a felhasznált anyagok és megalkotott formák teszik hangulatossá. A mediterrán térség hangulatát ebben a kertben a színes kőburkolatokkal, kőszegélyekkel szerettük volna visszaadni. Emellett egy sajátos kialakítású sziklakert és pad is helyet kapott a kertben.

Első lépésben durva tereprendezést készítettünk. Utána a terület feltöltése, további szintezés és a vízelvezetés került kialakításra.

A továbbiakban a logikai sorrendet tartva készültek el a kert különböző elemei. A kőből épített viárágyi szegélyek, a kerti út, szaletli, térelválasztók és fa elemek. Ezek megépítésének mikéntje a szakanyagok megtalálható.

Két különlegessége van a kertnek. Színükkel és formáival tovább erősítik a mediterrán hatást. A fa és kő elemek ötvözésével készült kis kerti pad igazi színfolt a köré ültetett növényekkel. Ügyes építő munkával a hátoldalát téglából falazva és sziklaépítményt köré rakva sikerült a kert összképébe illeszteni. Földdel körberakva pedig a megtalálták a helyük et a virágzó illat és fűszernövények is.

A másik különlegesség is hasonlóan fa és kő együttes felhasználásával készült. A boltívesre alakított rönkből készült háfal elé, teraszos kialakítású, a talajtól megemelt szinten felépített mediterrán kőszegélyel épült a sziklakert. Igazi egyediséget kölcsönöz a kertnek, ahogy otthont ad a különböző mediterrán határú cserjéknek.

Természetesen minden kőkertet a növények tesznek igazán élveszhetővé. A füvesítés után életre kelt a többi kőépítmény és a lapos kövekből kirakott járda is.

Ilyen volt ( 1 kép )

Kész kert ( 8 kép )

A kert 1 évesen ( 18 kép )

Földmunkák ( 4 kép )

Kőszegély ( 5 kép )

Mediterrán sziklakert és pad ( 6 kép )

Szaletli és mediterrán járda ( 5 kép )

Utolsó simítások ( 23 kép )


Kapcsolódó referenciák

7 éves munka
Sziklakert és kert
Újrafüvesítés
Tóépítés, gyepszõnyeg lerakás
Kert 1 nap alatt
Növénycsoportok zúzottkõvel
Kõkert Budán vízeséssel
Kerti tó felújítása
Kínai kert teaházzal
Gyepszintbe süllyesztett szegély
Vízelvezetésre megoldás a kertben
A legszebb nászajándék


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft