•  
  •  
  •  
  •  

Kerti tavak, medencék fenntartása - Tavasz

Tavasszal:

A már meglévõ kerti tavat tavasszal kell rendbe hozni, hogy megtartsák ragyogó állapotukat.

Védekezés az algásodás ellen:
A tavasszal egyre erõsödõ napfény és meleg gyakran nemkívánatos, robbanásszerû növekedést eredményez a kerti tavak vizében természetesen elõforduló algáknál. Bár az algák nem túl vonzóak, a halak vagy más növények számára mégsem jelentenek hátrányt. Növekedésüket a víz felszínén lebegõ növények levelei által nyújtott árnyékolás, azaz a tóba jutó fény mennyiségének csökkentésével lehet lassítani. E célra kiváló a vízililiom. A vízben lévõ tápanyagok megkötésére és az oxigénellátás biztosítására, a tiszta és egészséges víz érdekében oxigént termelõ növényeket kell a tó fenekére ültetni. Ilyen például az Elodea canadensis (hínár). Mindaddig, amíg a növények és halak helyes arányban találhatók a tóban, a tavasszal elõforduló zavaros víz csak idõleges jelenségnek tekinthetõ, amely még nem igényel beavatkozást. A termesztett vízinövények növekedésével az algásodás mértéke is csökkenni fog.
 

Tipp: Állítsunk növényeket a tó széle mentén készített peremre. Használjunk ültetõkosarat.

Az elburjánzott növényzet ritkítása:
Az oxigéntermelõ növények gyakran rendkívül gyorsan megnõnek, és ezáltal elõállhat az a veszélyes helyzet, hogy a tó túltelítõdik. A liliomok és egyéb mélyvízi növények szintén kinõhetik a rendelkezésre álló helyet. A késõ tavasz alkalmas idõpont az ilyen növények hajtásainak ritkítására. A vízbõl kivéve, kézzel, vagy éles késsel felaprítjuk õket, majd az egészséges részeket visszaültetjük a tóba.A halak etetése:
A halak fontosak a tavak számára, nemcsak azért, mert színt és életet visznek bele, hanem azért is, mert megeszik azokat a különbözõ rovarokat, amelyek a vízben felszaporodva bosszúságot is okozhatnának. A tavaszi és nyári etetés segít egészségesen tartani a halakat, és hozzájárul az átteleléshez szükséges tápanyagok felhalmozódásához. Ha rendszeresen etetjük õket, meglepõen szelíddé válnak, és még az ember ujjai közül is elfogadják az élelmet.

Kerti tavak, medencék fenntartása - Tavasz ( 2 kép )


Kapcsolódó cikkek

Kerti tavak, medencék fenntartása - õsszel


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft