•  
  •  
  •  
  •  

Kerti világítások

Mesterséges fényforrások nélkül sötétedéskor, még a legszebben telepített és gondozott kert szépsége is elveszik. Ugyanakkor a mértékkel adagolt fényekkel a fák, bokrok, a pázsit vagy sziklakert teljesen új, vonzó látvánnyá alakulhat. Az egyenletes kivilágítást lehetoleg kerüljük, és építsünk ki olyan megoldást, amely mutatós kis fényszigeteket hoznak létre és teszik romantikussá az esti kertet. De a biztonság mindennél fontosabb. Azokon a helyeken ahol tartózkodunk: terasz, kerti kiülo, vagy ahol járunk, a kerti utak megvilágítása kielégíto legyen, hogy sötétben is biztonságosan tudjunk közlekedni. A mozgatható kerti lámpatesteket a kertben tetszés szerinti helyen lehet felállítani, míg helyhez kötött lámpatesteket elsosorban az utak, teraszok megvilágítására használunk. Elonyös, ha a lámpatestek a házhoz illo divatos vagy hagyományos kiviteluek.

Mozgatható világítótestek:
Különösen jól használhatók a hordozható, rögzíto tüskés lámpatestek, amelyet a kívánt helyen a földbe szúrunk, és csatlakoztatjuk a lefektetett kábelre. Ezzel a mozgatható világítótestekkel izgalmas kísérleteket lehet végezni, hogy más-más helyen újabb és újabb fényhatásokat érjünk el. Az év folyamán a növények növekedése miatt egyébként is más hatást keltenek ugyanazok a megvilágítások. Vannak olyan lámpatestek, amelyeket a rögzíto tüske helyett csavaros szorítóra szerelnek, és ezzel rögzíthetok. Pl.: fák ágain a lombok között is. Ha egyszerre több hordozható lámpatestet akarunk egymás után kapcsolni, kiegészíto csatlakozókat kell felszerelni. A kábelt az egyiktol a másikig „láncszeruen” vezetjük, anélkül hogy egyenként kellene oket táplálni a központi csatlakozóról.


Helyhez kötött világítótestek:
A lépcsok és utak olyan részei a kertnek, amelyeket jól ki kell világítani ahhoz, hogy balesetmentesen lehessen közlekedni. A magasabb, több ágú kandeláberek mellett -ezek nagy területet világítanak be- kisebb kiegészíto, helyhez kötött oszlop világítótesteket. Ezek kb. 1-1,5 méter magasságban szórják szét a fényt, de lefelé is jól megvilágítják a burkolatot.. A helyhez kötött lámpatesteket leghelyesebb földbe fektetett kábelre csatlakoztatni. A kb. 2 méter magas tartóoszlopokat be lehet ásni a földbe, majd a földet jól le kell döngölni körülötte. Nagyobb tartóoszlopok részére betonalapot kell készíteni. A betonalapba -betonozás elott- el kell helyezni egy üres csodarabot, amelyen szereléskor átfűzzük a kábelt.

Kerti világítások ( 5 kép )


Kapcsolódó cikkek

Pázsit, gyep, szõnyeg


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft