•  
  •  
  •  
  •  

Kis területen is a maximumot

Nem kell feltétlenül több száz négyzetméternyi terület ahhoz, hogy szépet és jól funkcionáló kertet alkossunk. Kis alapterületen is látványosat és igényeinknek megfelelőt varázsolhatunk rövid idő alatt. Ésszerűen kiválasztott építőanyagok, főképp alacsony vagy mérsékelt növekedésű növények és persze néhány jó ötlet. Megfelelő térelválasztás fontos szerepet játszik a kertünkben, erről tanúskodik az itt bemutatott iroda 30 nm2- es kertjének kialakítása.

A terület lehatárolása segítségünkre van további munkákban. Elsőként a thuják elé két elemből álló rácsos kerítés került, ami alatt elindítható volt a szárazon rakott alacsony támfal építése. A homokkő lapokból finom íveket húzva megbonthatjuk a kerítés által lehatárolt egyenes ívet. Emellett ízlésesen különíti el a szemben lévő parkoló talajszintjét is. A támfalat jó minőségű virágfölddel töltjük fel hogy minél jobb táptalajt biztosítsunk a beültetett növényeink számára.
 


Kis kertben is érdemes öntözőrendszert kialakítani. Néhány szórófej a pázsitnak, és csepegtető vezeték a dísznövények. Találékony megoldás, hogy a kerti csap is az öntözőnk rendszerébe van beiktatva. A rendszer dobozát nem muszáj leásnunk. El is rejthetjük, mondjuk egy köré épített, megemelt ágyással.


TIPP: A terasz és a fű közé dekorkaviccsal feltöltött csepegőtér hasznos megoldás lehet. Funkciója kettős. Egyrészt a felette lévő erkélyről lecsöpögő esővizet felfogja és elvezeti, így a többlet víz nem teheti tönkre a füvünket, másrészt a teraszunk is könnyebben tisztán tartható!

Megépült a precízen szerkesztett bambuszkerítés is, ami sajátos hangulatot kölcsönöz az előterében emelt homokkőfallal. A füvesítés és hengerezés után csak a fűmag kelésére várunk, és néhány nyírás után már sűrű gyepet kapunk.

 


 

A kész munka ( 3 kép )


Kapcsolódó referenciák

Teraszhoz kapcsolt kültéri faburkolat
Ahol a legkisebbek is jól érzik magukat
Büszkeségeink
Kaszálás nehéz terepen
Kosárköves támfal építése
Minimalista kert fenntartása
Egy évtized a kertben- I. A precíz kerttervezés
Munkák a tó körül
Egy évtized a kertben- II. A gongos kertápolás
A klasszikus kert
Élettel teli kert- homokkővel és fával
Ipari területhez integrált növényültetés
Elgyomosodott pázsit cseréje
Látványos munka egy nap alatt
Pihenőtér a kertben


Nyomtatás


Hírlevél


Időjárás előrejelzés

szerda2014.11.19

.szerda.csütörtök2014.11.20

.csütörtök.

10°

péntek2014.11.21

.péntek.szombat2014.11.22

.szombat.vasárnap2014.11.23

.vasárnap.További előrejelzés

Kertészkedés.hu - Copyright ©2010 - Minden jog fenntartva!
Megrendelés véglegesítése
0   termék 0 Ft